Veelgestelde vragen

Meer weten over het huren van een Smartbak? Check de veelgestelde vragen.

Welke legitimatie moet ik uploaden voor het huren van een Smartbak?

Bij het aanmaken van jouw account upload je ook een foto van je rijbewijs, die wij digitaal controleren. Dat is alles!

Reserveren en (un)locken: je regelt alles via de Smartbak app. Download de app en geef aan waar, hoe laat en wanneer jij je Smartbak wil huren. Reserveer, betaal en unlock de aanhanger vervolgens met je smartphone. Makkelijker wordt het niet.

Een aanhanger regelen was nog nooit zo makkelijk. Dankzij Smartbak hoef je niet meer in de rij te staan bij een tankstation. Voortaan regel jij namelijk helemaal zélf een aanhanger. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone.

Download daarom nú de Smartbak app. In deze app vind je alle Smartbakken bij jou in de buurt, die je ook meteen kan reserveren. Maak een account aan en binnen een paar minuten kan je eenvoudig je auto aan een aanhangwagen koppelen. De Smartbak kun je met de app unlocken én weer locken.

Dat hangt af van de locatie. Als het bijvoorbeeld een dealerbedrijf is met een afgesloten hek er omheen dan moet je hem ophalen en terugbrengen tijdens openingstijden. Als het een onbemand tankstation is, of een andere locatie zonder hek, dan maakt het niet uit.

Goed om te weten: de app houdt rekening met de openingstijden van de vestiging waar je hem wilt ophalen, dus als je een reservering hebt gemaakt ben je er zeker van dat de vestiging op die momenten open is.

Je kunt direct een Smartbak huren via de app. Vul je gegevens in en wanneer, waar en hoe laat je ‘m wilt meenemen. Je hoeft niet ver van tevoren te reserveren maar dat mag natuurlijk altijd.

Een dag wordt gezien als een 24 uur. Dus zolang je de Smartbak binnen 24 uur terug brengt betaal je één dag.

De Smartbak komt in verschillende formaten. In de app kan je zien welke maten er beschikbaar zijn in jouw huurperiode.

Ja, het maakt niet uit wat voor auto je hebt. De veiligheidssensoren zitten namelijk op de Smartbak en communiceren direct met ons systeem.

In principe kan dat, al is dat wel afhankelijk van het trekvermogen van jouw auto, het gewicht van jouw auto, en jouw rijbewijs. Check dat dus even voordat je een Smartbak huurt.

In de kentekenpapieren van jouw auto (afgifte na 06-04-1998) vind je de trekkracht van de auto. Er is een trekkracht, of trekkend vermogen, voor een geremde en een ongeremde aanhangwagen. Smartbak verhuurt alleen geremde aanhangwagens.

Het laadvermogen van de Smartbak maat L is 350kg.

Nee, de Smartbak heeft geen reserveband.

Nee, de huif moet te allen tijde op de Smartbak blijven zitten. Je mag ‘m er dus ook niet ‘even’ afhalen. Voldoet dit niet aan je wensen? Dan past een Smartbak zonder huif of een langere versie waarschijnlijk beter bij jou.

Nee, de Smartbak heeft een eigen kentekenplaat.

De Smartbak heeft standaard een 13-polige Jaeger draaistekker.

We hebben ook een verloopstekker naar een 7-polige aansluiting aan de kabel gemonteerd, maar aangezien er helaas ook mensen op de wereld zijn die het leuk vinden om dingen te stelen kan het zijn dat deze eraf is gehaald. Dus als jouw auto een andere aansluiting heeft kan je voor de zekerheid het beste toch maar zelf een verloopstekker meenemen. Let er wel op dat de stekker niet onderweg uit de stekkerdoos valt want bij een 7-polige stekkerdoos zit de kabel niet zo goed vast. Als hij eraf valt werken de lampen niet en ben je in overtreding. Daarnaast sleept de kabel dan over grond waardoor hij kapot gaat.

Ja, dat mag.

Wij hebben de Smartbak verzekerd tegen schade aan de aanhangwagen zelf. Het eigen risico bedraagt 75 euro. De lading is niet verzekerd. Bij diefstal, verlies of schade doordat je je niet aan de wet of onze regels hebt gehouden, ben je zelf aansprakelijk voor alle schade en de daaruit voortvloeiende kosten.

Je bent zelf verantwoordelijk voor een geldende WA-verzekering op het trekkende voertuig, oftewel jouw auto. De Smartbak is dan verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen. Twijfel je hierover? Neem dan even contact op met jouw verzekeringsmaatschappij.

Je mag een Smartbak huren als je in het bezit bent van een B-rijbewijs dat geldig is in Nederland en geldig voor het gewicht van de Smartbak en jouw auto. Je moet wel opletten dat jouw auto niet té zwaar is. Jouw auto plus de Smartbak mogen in Nederland samen niet meer dan 3500kg wegen. In het buitenland kan dat anders zijn!

  • De aanhangers van het type maat L mag je huren met een B-rijbewijs zolang het gewicht van jouw auto lager is dan 2749kg.
  • De aanhangers van het type maat L mag je alleen huren met een BE-rijbewijs als het gewicht van jouw auto hoger is dan 2749kg
  • De aanhangers van het type maat XL mag je huren met een B-rijbewijs als het gewicht van jouw auto lager is dan 2149kg
  • De aanhangers van het type maat XL mag je alleen huren met een BE-rijbewijs als het gewicht van jouw auto hoger is dan 2149kg

Wat ons betreft mag je een Smartbak huren zodra je in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Het is echter mogelijk dat het niet mag volgens de voorwaarden van de WA-verzekering van je auto. Check dat dus even voordat je een Smartbak huurt.

De maximum snelheid hangt af van de weg waar je op rijdt, en het land waarin je rijdt. In Nederland mag je op de autosnelweg maximaal 90km per uur rijden met een aanhanger. Ook mag je op een snelweg met drie rijstroken niet op de meest linker baan rijden.

Bij een open bak aanhangwagen is het wettelijk verplicht om jouw losse lading (tuinafval, zand, grind en overige losse spullen) af te dekken tijdens het rijden. Is je lading niet correct afgedekt tijdens het rijden? Dan ben je in overtreding en riskeer je een fikse boete. Alle Smartbakken met open bak zijn standaard voorzien van een afdeknet. Als je grotere (zware) dingen vervoert, moet je die vastzetten met spanbanden. De Smartbak is voorzien van speciale haken om spanbanden aan te bevestigen.

Omdat de Smartbak een eigen kentekenplaat heeft, komen de bekeuringen bij ons binnen. Het verwerken en het terugbetalen daarvan kan veel tijd kosten. Daarom zullen wij 15 euro administratiekosten aan je doorbelasten. Zorg er dus voor dat je je aan de verkeersregels houdt!

Let vooral op bij harde wind en bij gladheid. Door de wind kan je Smartbak gaan slingeren of zelfs omslaan. Daarbij moet je er rekening mee houden dat een auto met aanhanger een stuk zwaarder is, waardoor je remweg een stuk langer wordt. Zéker als het glad is.

In de app zie je direct waar een Smartbak beschikbaar is op de door jou gekozen dag (of tijdvak).

Momenteel kan je een Smartbak huren bij KAV Autoverhuur en Shell Express. Hun locaties bevinden zich in Amsterdam, Amstelveen, Apeldoorn Heemstede, Veldhoven, Nieuwegein, Sassenheim, Den Haag, Rotterdam, Moordrecht, Breda, Tilburg, Den Bosch, Arnhem en Enschede.

Wij zijn hard bezig om zo snel mogelijk nieuwe locaties toe te voegen. Als je een aanhanger wil huren bij jou in de buurt en er staat nog geen Smartbak laat ons dat dan weten door een mail te sturen, dan kijken we wat we kunnen doen!